Een samenwerking tussen twee van de grootste concurrenten uit Duitsland klinkt misschien onlogisch, maar in hun zoektocht naar de ideale EV (electric vehicle) zullen deze twee namen toch de handen ineenslaan. Daimler en BMW hebben zich aangesloten bij een groep wetenschappers van de Technical University Munich (TUM) om dit doel te bereiken.

Het priject heet ‘Vision.M’ en is erop gericht om een lichte, goedkope en veilige EV te ontwikkelen. Hiervoor krijgen ze wat hulp van de Duitse overheid, het Duitse ministerie van Onderwijs en Wetenschap heeft namelijk 10.8 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Alle inspanningen van de Duitse merken en ingenieurs moeten resulteren in een EV met een gewicht van 400 kg (exclusief batterij) die wordt aangedreven door een e-mtoor met ongeveer 20 pk. Een flinke opgave, aangezien de auto in theorie ook aan alle veiligheids- en massaproductie-eisen moet voldoen terwijl de prijs een stuk lager moet komen te liggen dan hedendaagse elektrische auto’s.

De samenwerkende partijen hebben het prototype MUTE (hierboven afgebeeld) van de TU M√ľnchen geselecteerd om nieuwe technieken voor aandrijving, veiligheid en energie-opslag te laten debuteren. Aangezien zowel Daimler (Mercedes & smart) als BMW vergevorderde elektroplannen hebben kunnen ze hier beiden voordeel uithalen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Om de subsidiepot te plunderen werken ze graag samen.

De Duitse automobielindustrie vertraagt de ontwikkeling van de EV zolang de Duitse regering met subsidie’s blijft strooien. 10,8 miljoen is peanuts voor deze bedrijven; ik denk dat ze beiden meer geld in de portokas hebben.

Het is overigens ook peanuts als je naar de totale ontwikkelingskosten van een dergelijk nieuwe auto kijkt. Ik waag de voorspelling dat over 2 jaar niemand meer over dit projekt praat, of dat ze weer bij de Duitse overheid aankloppen voor meer geld omdat ze echt dichtbij zijn.

@advandermeer: Ik ben bang dat je inderdaad gelijk gaat krijgen. De gevestigde autobouwers zitten nu eenmaal niet te wachten op ev’s.

ik denk dat het hier gewoon gaat om een het groene imago van bijde bedrijven te stimuleren. BMW is wel druk bezig met elektrische auto en Mercedes probeert ook wat maar zij zijn ook al bezig met het ontwikkelen van auto’s die op waterstof werken dus of het echt tot een eindresultaat zal komen betwijfel ik en mocht het wel gebeuren, wat voor merk word het dan?

FYI, 400kg en 15kW zijn de Europese eisen om een voertuig in de L7 categorie te krijgen, daarmee omzeil je een hoop veiligheidseisen. Hij zal dus in dezelfde categorie komen als de Twizy, Volpe en al die concepts uit 2011.

Arggh, please don’t. I love to hate “benzzesses”.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.