De BMW Group heeft het deelauto-programma “DriveNow” uitgebreid naar de Verenigde Staten. DriveNow begint in San Francisco met 70 elektrische voertuigen, tevens zal de innovatieve mobiele parkeeroplossing ParkNow rond september debuteren in de Californische stad.

Ian Robertson, lid van de raad van bestuur van BMW AG, verantwoordelijk voor de BMW Sales en Marketing: “De BMW Group produceert niet alleen premium auto’s, maar ontwikkelt ook een waaier van diensten om te voldoen aan de groeiende behoefte aan flexibele mobiliteitsoplossingen in stedelijke gebieden. De lancering van DriveNow en ParkNow in San Francisco en andere steden is een onderdeel van onze inzet voor de ontwikkeling van nieuwe mobiliteit aanbiedingen, die het niveau van verontreinigende emissies en files zal verminderen en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor de bewoners.

Het gaat in dit geval om zeventig volledig elektrische BMW ActiveE auto’s, die zullen worden verspreid in negen DriveNow stations over de hele stad. Net zoals bij andere deelauto´s zoals car2go kunnen klanten online registreren en gebruik maken van de DriveNow website of een mobiele app om een beschikbare auto te vinden. Het voertuig kan worden teruggegeven aan de pick-up locatie of een andere DriveNow station – dus enkele reizen zijn ook mogelijk, wanneer dat nodig is. Via een partnerschap met het Californische bedrijf Coulomb Technologies en het gebruik van de ChargePoint netwerk, kan de bestuurder makkelijk het dichtstbijzijnde oplaadpunt vinden, voor het geval het nodig is om het voertuig op te laden tijdens de huurperiode. Parkeren en opladen op DriveNow stations is gratis. Coulomb Technologies is de leverancier achter het online netwerk, ChargePoint. Dit, ’s werelds grootste netwerk van oplaadpunten, bestaat uit onafhankelijk eigendom elektrische voertuigen laadstations.

DriveNow werd in juni 2011 gelanceerd in Duitsland als een deelauto joint venture tussen de BMW Group en het autoverhuurbedrijf Sixt AG. DriveNow heeft nu ongeveer 45.000 leden en is verkrijgbaar in München, Berlijn en Düsseldorf en vanaf de herfst, ook in Keulen. In de VS is DriveNow een volledige dochteronderneming van de BMW Group.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.