Formule E racer
De lijst met deelnemende fabrikanten aan seizoen 5 van de Formule E is bekend.

Het zijn er in totaal negen, met BMW als nieuwkomer. De FIA heeft de lijst in de afgelopen week bekend gemaakt. Het gaat om de homologatie voor seizoen 2018-’19 van het Formule E-kampioenschap.

Veranderingen zijn op komst. Er wordt een nieuw auto-ontwerp in het vooruitzicht gesteld, dat futuristisch en aantrekkelijk is. Het chassis is vernieuwd en bovendien is de batterijtechniek verbeterd, waardoor er nu twee keer zo lang kan worden gereden. Spark Racing Technology is verantwoordelijk voor het chassis, McLaren Applied Technologies levert de nieuwe standaardbatterij.

FIA-president Jean Todt meldt het volgende over de nieuwe ontwikkelingen:

“Het Formule E kampioenschap loopt nu zo’n drie jaar en in die tijd heeft het zich gevestigd als één van de meest interessante en innovatieve raceseries, niet alleen vanwege het format, maar vooral vanwege de technologische ontwikkeling. Met de homologatie van de aandrijflijnen, die gebruikt zullen worden vanaf seizoen vijf, wordt een grote stap gezet. De auto’s kunnen nu twee keer zo lang rijden en het prestatiepotentieel is hetzelfde. Dit maakt duidelijk hoe motorsport de ontwikkeling van nieuwe technieken stimuleert en aanjaagt. Dat zijn technieken die worden toegepast op alledaagse auto’s, wat juist nu van essentieel belang is, aangezien elektriciteit één van de meest praktische alternatieven is om mobiliteit te verduurzamen.”

Alejandro Agag, CEO en oprichter van de Formule E zegt verheugd te zijn met het aantal deelnemende fabrikanten en de kwaliteit die ze meebrengen. De verwachtingen die er in 2012 waren, toen de Formule E van start ging, zijn dubbel en dwars overtroffen.

De fabrikanten die deelnemen vanaf seizoen 5 zijn:
-ABT Formel E
-BMW AG
-DS Automobiles
-Jaguar Land Rover
-Mahindra Racing
-NextEV NIO
-Penske Autosport
-Renault
-Venturi Automobiles

Foto: Formule E Buenos Aires ePrix afgelopen februari


Meer lezen over: , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

BMW doet, behalve via de i8 pace car, natuurlijk al lang mee middels team Andretti, maar wilde daar niet zijn naam aan verbinden zolang er halverwege de race van auto gewisseld moet worden. Ten opzichte van het heden verandert er dus feitelijk niets aan het aantal deelnemende fabrikanten en lijkt er sprake van stagnatie. Japan en Korea bijv. blinken nog steeds uit door totale afwezigheid.

-ABT Formel E: team “ABT Schaeffler Audi Sport”
-BMW AG: team “Andretti Formula E”
-DS Automobiles: team “DS Virgin Racing”
-Penske Autosport: team “Faraday Future Dragon Racing”
-Jaguar Land Rover: team “Panasonic Jaguar Racing”
-Mahindra Racing: team “Mahindra Racing”
-NextEV NIO: team “NextEV NIO”
-Renault: team “Renault e.dams”
-Renault: team “TECHEETAH”
-Venturi Automobiles: team “Venturi Formula E”

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.