Verschillende BMW’s zijn uitgerust met een start/stop optie waarmee de motor automatisch afslaat wanneer je staat te wachten voor het stoplicht. Het is één van de hulpmiddelen om brandstof te besparen en daarmee te voldoen aan de steeds strengere uitstoot eisen.

Degenen die dit in de praktijk niet altijd even handig of prettig vinden, kunnen het systeem ook uitschakelen. Er licht dan een indicatie op waaraan de bestuurder kan zien dat het start/stop systeem is uitgeschakeld. Dat blijft zo totdat men het systeem weer inschakelt. Echter wanneer de auto voor een volgende rit opnieuw gestart wordt, zal het systeem weer standaard ingeschakeld zijn.

Vastberaden tegenstanders van het systeem zullen deze dus iedere keer opnieuw moeten uitschakelen. Bloed irritant natuurlijk, steeds weer (overigens met slechts één druk op de knop) het systeem moeten uitschakelen. BMW komt deze mensen in de nieuwe 3-serie tegemoet. Dealers mogen de boordcomputer herprogrammeren, zodat deze altijd de laatst gebruikte stand onthoudt. Scheelt weer een kleine ergernis. Iets dat op alle nieuwe M modellen overigens al standaard is.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De systemen zijn wel de grootste kul, het is alleen jammer dat er nu dus nog steeds mensen met draaiende motor voor de bruggen hier blijven staan.

Hier in Middelburg staat het in de zomer vaak flink vast voor de bruggen, dan zie je een flinke file met daarin iedereen lekker met draaiende motor 10 minuten wachten. Toppie!

@widodh: waarom zijn die systemen grootste kul? levert volgens mij toch een kleine besparing op, al is het zo dat voor mensen die te dom/eigenwijs zijn geen enkel systeem tot uiting komt

@desoper: Deze systemen zijn ontwikkeld om enkel bij de CO2 tests goed te scoren, meer niet.

Ik heb in een paar auto’s gereden die het hebben en het is gewoon érg vervelend. Dit was in een Fiat 500 en Toyota Yaris.

Wellicht dat de systemen beter werken met een automaat, want de auto’s waar ik in reed waren handbakken.

@widodh: Nooit in gereden, wel achter gestaan bij het stoplicht en dat is nog veel vervelender. De doorstroming wordt belemmert waardoor de auto’s hierachter nog langer stationair staan te draaien.

Daarom moet er in mijn ogen ook in Nederland een systeem komen waarbij de lichten op oranje gaan voordat deze groen worden.

@widodh:
Ik rijd elke dag in een auto met start/stop. (Seat Ibiza 1.2TDI Ecomotive)
Ik heb nog nooit gehad dat mensen achter mij toeterden of gefrustreerd waren want als je gewoon oplet ben je net zo snel weg als de persoon naast je. Voordat je de eerste versnelling hebt ingelegd draait de motor al en kun je gewoon wegrijden, ook als je dat heel snel doet.

@widodh: En ik rij nu 5 jaar een Toyota Prius en als ik wegrij hoor ik enkel dat hij aanslaat, geen raar gebok of rare geluiden. Dus ik snap het probleem niet.

@Paul Gortemulder: Een Prius is een totaal andere techniek! Ik rijd zelf de Auris Hybride (zelfde aandrijflijn).

De hybride aandrijflijn rijd weg op de electro motor waarna de ICE later aan slaat en naadloos vermogen gaat leveren.

De start/stop systemen waar dit over gaat zijn conventionele ICE motoren die uit gaan en dus moeten starten alvorens de auto kan weg rijden.

Deze twee systemen kan en mag je niet vergelijk in deze zin.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.