BMW
Volgens BMW CEO Harald Krueger moet er nog meer gebeuren.

De BMW-baas zegt in een gesprek met Autonews dat autonoom rijden de volgende stap is. Krueger duidt op iNext. Het autonome programma van de Duitse autofabrikant dat in 2021 live moet gaan. In datzelfde jaar wil de autobouwer een volledige elektrische op de markt hebben met autonome mogelijkheden. In 2025 moet de elektrische auto volledig autonoom kunnen rijden.

Op de vraag of alle BMW’s een groene aandrijflijn krijgen geeft Krueger een open antwoord. Zo komt er een volledige elektrische MINI in 2019 en een elektrische BMW X3 in 2020. Het motorengamma van BMW zal ook verder worden uitgebreid met elektrische modellen.

Op autonoom gebied heeft BMW partnerschappen lopen met Intel en Mobileye. Samen ontwikkelen de partijen een platform voor zelfrijdende auto’s waar toekomstige BMW’s gebruik van gaan maken. Andere merken van het concern, bijvoorbeeld Rolls-Royce en MINI, kunnen in de toekomst ook aan de slag met dit platform.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Heerlijk. Allemaal praten ze Tesla na. Tesla zette stappen in een bepaalde richting (Puur electro, autonoom) en de grote jongens riepen allemaal boe en bah.

Een paar jaar later worden ze wakker, zien wat het publiek wil (400.000 mensen die blind een Tesla Model 3 bestellen @ Launch en zelf duizenden gekkies wereldwijd die in de rij staan voor Tesla stores om een friggin auto te bestellen alsof het een iPhone is), merken dat sales in het hogere segment achteruit gaat vanwege Tesla en plotseling doen ze alsof ze het wiel opnieuw uitgevonden hebben en beginnen ze Tesla na te praten.

Stumpers.

@fijnkonijn: Ik denk dat ze bij veel merken al een tijdje zitten na te denken over elektrisch en autonoom, maar dat ze daar naar buiten toe zo weinig mogelijk over spreken zolang ze niet klaar zijn om daar ook een product bij te zetten. Uit angst dat de huidige producten plots ouderwets zouden lijken. Tesla heeft dat probleem niet, want er is geen bestaand product…

@Esprit_de_Flandre: Hoi,

Ze hebben (of hadden) de technologie niet. Vooral met batterij en aandrijf-tech. ligt Tesla jaren voor. Tesla is meer een Batterij-laboratorium dat auto’s maakt. Zo zijn ze in elk geval begonnen, een heleboel jaartje gelee.

Vooral Mercedes en BMW zijn erg arrogant (what else is new). Een paar maanden geleden riep een chef-pipo van BMW’s E-Auto ontwikkel-tak, dat Tesla “geen enkele technologische voorsprong heeft op dat gebied”. Proest… Neem nog een slokkie kerel.

Ze kunnen en willen het (nog) niet, daarom lopen ze te klooien met Hybrids. Ook zitten ze tot hun ellebogen in de kont van de olie-industrie (en andersom ook) en ook daarom kunnen ze niet zo maar om-switchen. Er gaan enorme belangen mee gemoeid. Denk maar aan het hele eco-systeem rondom verbrandingsmotoren.

De eco-hippies willen het wel, maar vergeten even wat voor een enorme negative impact op de maatschappij het zou hebben. Helaas voor de wereld moet deze transitie langzaam verlopen. Maar het is niet verkeerd dat een firma als Tesla iedereen lekker tussen de benen schopt, sales-wise, om ze aan te sporen een begin te maken. Want alleen als het om verkopen gaat (of waar het op uit dreigt te lopen) raakt men “gemotiveerd”. Marktaandeel-technisch is Tesla nu nog een nobody maar dat kan, en gaat veranderen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.