BMW presenteerde vorig jaar een plug-in-studiemodel, de Concept X5 eDrive. Voor de autoshow van New York hebben ze een nieuwe versie van deze conceptcar gemaakt, uiteindelijk zal er ook een productieversie komen.

BMW zegt dat de concept “has undergone a series of detailed refinements in preparation for its appearance” tijdens de New York Autoshow 2014. Het automerk maakt echter nog niet bekend wat de exacte verbeteringen zijn, men laat alleen weten dat de 2.0-liter benzinemotor een TwinPower turbocharged viercilinder met 245 pk is.

De vorige keer zat er een onbekende viercilinder verbrandingsmotor met BMW TwinPower Turbo techniek in de X5 eDrive Concept, plus een door BMW ontwikkelde elektromotor met een vermogen van 70 kW (95 pk). Daarmee gaat de sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in minder dan 7 seconden. In de volledig elektrische modus kan de BMW Concept X5 eDrive maximaal 30 kilometer emissievrij afleggen. De topsnelheid in deze stand bedraagt 120 km/u. Al deze waarden blijven gelijk in de nieuwe versie.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.