Het wachten op nieuwe, elektrische BMW’s duurt niet lang meer. Gelukkig maar.

BMW Concept i4

De BMW i3 is een vaste waarde binnen het modelaanbod van de Beierse autobouwer. Met die auto is BMW de tijd vooruit gesneld, niet verwonderlijk dat deze ev voorlopig niet wordt afgelost. Een breder elektrisch modelaanbod is welkom deze dagen. De BMW iX3 komt eraan, maar ook de BMW i4. Hoe de laatste eruit komt de zien maakt de BMW Concept i4 meer dan duidelijk.

We zijn een behoorlijk traditionele BMW, iets dat slechts lichtelijk wordt verhuld door de modieuze koperkleur van het exterieur, de koperkleurige accenten in het interieur en de hagelwitte bekleding. Dat stemt niet overeen met wat de kleurenwaaier uiteindelijk zal bieden. Typisch BMW is de grille van buitenformaat en toepassing van “hockeysticks” als accent op de zijkanten. Het gaat om een sportief gelijnde vijfdeurs, de carrosserievorm komt overeen met de huidige BMW 4-serie Gran Coupé. Het interieur is vrij sober, displays overheersen, de mode wordt door Tesla gedicteerd.

Er wordt een aansprekend prestatieniveau beloofd. De aandrijflijn is goed voor een vermogen van 389 kW (530 pk). Met een accupakket van 80 kWh wordt een rijbereik van 600 kilometer (volgens de WLTP-norm) voorgespiegeld. Dat komt neer op een gemiddeld verbruik van 13 kWh/100 km en dat lijkt nogal optimistisch. In dagelijkse omstandigheden zal 400 tot 500 kilometer eerder reëel zijn.

Om de verlokking van het rijden voldoende groot te laten zijn maakt de Concept i4 niet alleen geluid bij lage snelheden. De auto heeft een eigen geluid gekregen om nog enigszins het effect van een aloude verbrandingsmotor te imiteren. De componist Hans Zimmer is verantwoordelijk voor de klanken die de auto produceert.

De productieversie wordt in 2021 verwacht, vanaf dat jaar is de BMW i4 verkrijgbaar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.