BMW i3
Het ziet er nu nog niet echt naar uit dat de elektrische auto een succes zal worden in China, maar volgens BMW komt daar snel verandering in.

Het aantal oplaadpunten en promotie van EV’s vanuit de Chinese overheid nemen gestaag toe in de strijd tegen luchtvervuiling. Over vijf jaar moet deze markt gegroeid zijn tot de nummer één in de wereld, aldus Karsten Engel, CEO van BMWs Chinese afdeling. BMW is in China een samenwerking aangegaan met het gemeentelijke energiebedrijf van Shanghai, waarmee onder meer oplaadpunten worden geplaatst bij het voormalige World Expo gebouw.

De voornaamste reden waarom de EV-markt in China zal groeien is volgens Engel het aanbod. Daimler bouwt elektrische auto’s (Denza) samen met de Chinese fabrikant BYD, de Tesla Model S werd vorige maand voor het eerst officieel verkocht in China en zal in september worden gevolgd door de BMW i3. Daarnaast zullen er tegen 2018 meer dan 15 geëlektrificeerde Volkswagen modellen voor de Chinese markt worden onthuld.

De laadpalen die BMW zal plaatsen kunnen gebruikt worden door BMW-rijders en bestuurders van andere merken, behalve Tesla. De laatste heeft plannen om een uitgebreid Supercharger netwerk aan te leggen in China. (Via Bloomberg)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.