Assemblage van accupakketten in de fabriek in de Verenigde Staten
Eens temeer blijkt dat bij de Duitse autobouwer de plugin-hybride aan belang wint.

Ruim 25 jaar heeft BMW een fabriek in Spartanburg. Deze productielocatie in de Verenigde Staten bouwt vooral voor de eigen markt, zodat de auto’s niet over een grote afstand hoeven te worden verscheept. Hier worden dus modellen uit de X-reeks gebouwd, vooral de X3 en X5 zijn niet aan te slepen.

Ook de suv’s van BMW zijn er tegenwoordig dikwijls als plugin-hybride, er is sprake van een heus offensief. Vanaf augustus wordt de (vernieuwde) BMW X5 xDrive45e in de VS gebouwd, per december rolt ook de BMW X3 xDrive30e van de band. Het logische gevolg is dat er moet worden voorzien in voldoende accupakketten, er is sprake van een verdubbeling van de capaciteit. Een oppervlak van 8.000 vierkante meter is ingericht voor de assemblage van accupakketten, 120 mensen hebben in dit specifieke deel van de fabriek hun baan. Sinds 2015 worden er in de Verenigde Staten on site accupakketten geproduceerd.

De iX3 is uiteraard de eerste volledig elektrische suv van BMW, deze auto wordt verwacht in 2020 en zal worden gebouwd in China.

Beeld: assemblage van accupakketten in de fabriek in de Verenigde Staten


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.