Er wordt niet langer toekomst gezien in deze raceklasse.

Audi heeft eerder deze week bekendgemaakt waar het de prioriteiten legt als het om elektrisch en duurzamer racen gaat, nu is het de beurt aan BMW om hierover een mededeling te doen.

De Bayerische Motoren Werke doet na een periode van zeven jaar niet langer mee aan de Formule E. Het aankomende seizoen is men er nog bij, daarna is het mooi geweest. Het merk heeft de kennis die is opgedaan in deze raceklasse weten te gebruiken voor zijn productieauto’s, de racerij is immers de werkplaats die dient ter verbetering van de auto van alledag.

Over de beweegredenen is BMW wat onduidelijk, blijkbaar is de Formule E geen image booster, wellicht ontbreekt het eenvoudigweg aan populariteit van deze raceklasse. Er wordt in ieder geval veel geld gestoken in elektrische auto’s, het is de bedoeling dat daarvan in 2030 in totaal 7 miljoen rondrijden, twee derde moet volledig elektrisch zijn. Om welk aandeel van de totale verkopen het gaat, wordt niet duidelijk gemaakt. Eerder heeft BMW blijk gegeven van een wat halfhartig beleid als het om elektrificatie gaat, maar inmiddels is met hernieuwde moed voor ev’s gekozen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.