Het vlaggenschip van BMW heeft een aantal cosmetische aanpassingen gekregen, en daarnaast zijn vrijwel alle motoren op een verbruiksdieet gezet. Sommige blokken zijn tot wel 25% zuiniger geworden, en de hybrideversie kent nu een zescilinder in plaats van een V8.

De tweede generatie BMW ActiveHybrid 7 is volledig vernieuwd voor meer efficiëntie en dynamiek. De achtcilindermotor die in de eerste generatie gebruikt werd, is vervangen door de zescilinder TwinPower Turbo die ook de BMW 740i aandrijft. Deze zuinige en hoogtoerige verbrandingsmotor met 235 kW (320 pk) wordt bijgestaan door een 40 kW (55 pk) elektromotor in combinatie met een speciale automatische achttraps automaat en een lithium-ion-accu. Het verbruikvoordeel ten opzichte van de 740i ligt rond 14 procent.

De veiligheid van de nieuwe BMW 7 Serie is verder aangescherpt met ActiveProtection. Dit is een compleet systeem dat de gordels aanspant en ramen en schuifdak sluit in geval van een noodstop of wanneer de camera of radar voorin de auto een naderende aanrijding detecteert. Wanneer een botsing onvermijdelijk is, remt de auto zelf met maximale kracht volledig tot stilstand af.

De nieuwe generatie BMW 7 Serie staat eind deze zomer bij de dealers.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.