Van de reguliere 3 Serie is onlangs de langverwachte hybrideversie onthuld – de ActiveHybrid 3. Het is bepaald geen onderbemeten auto geworden, want met 340 pk zal BMW zelfs de grootste tegenstanders van hybridetechniek kunnen overtuigen. Om een goed beeld te krijgen heeft Groen7 een verse lading foto’s verzameld.

Onder de kap van de 3 Serie ligt BMW’s bekende 3.0 zescilinder met 306 pk. Dat zijn al geen misselijke cijfers, maar in het geval van de ActiveHybrid 3 wordt het vermogen verder omhoog getild door een elektromotor die zijn krachten – via een achttraps automaat – eveneens naar de achterwielen stuurt. De stroom wordt opgeslagen in de lithium-ion batterij. Deze kreeg een plek in de kofferruimte. Het verbruik ligt op een gemiddelde van 5,9l/100 km met een CO2-uitstoot van 139 gram per kilometer. Ondanks het milde verbruik sprint de ActiveHybrid 3 in 5,3 seconden naar de honderd.

ECO PRO mode
Om het maximale uit het hybridesysteem te halen wordt de accu voornamelijk tijdens ‘coasting’ en het remmen opgeladen. Bij het afremmen dient de elektromotor immers als generator. Is de accu helemaal vol, dan kan daar een beperkte afstand van 4 kilometer volledig elektrisch mee gereden worden, tot een snelheid van maximaal 75 km/u. Ideaal voor korte stukjes in stedelijk gebied.

M Sport Package
De ActiveHybrid 3 is – op het C-stijllogo en de matchromen uitlaatpijpen na – qua uiterlijk gelijk aan de reguliere 3 Serie (F30). In het interieur is onder meer een ander instaplijst en schakelpook te vinden waarmee de hybrideversie afwijkt. De maximale velgmaat is 18 inch en voor de sportieve rijders is hij uit te rusten met het M Sport Package.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.