Twee jaar geleden kregen zo’n 700 mensen een elektrische ActiveE om voor BMW te testen, maar nu het programma ten einde loopt willen zij de auto niet meer inleveren.

Tijdens de test werd er data verzameld over elektrisch rijden in de echte wereld, wat werd gebruikt voor de ontwikkeling van de BMW i3 en i8. Twee jaar later moeten de auto’s weer worden ingeleverd, waarna ze waarschijnlijk in de shredder verdwijnen. Echter, de testrijders waren (ondanks de terugroepactie) zo positief over hun EV, dat ze hem liever willen houden.

Met 700 klanten die gelijktijdig de EV-markt betreden, hoopt BMW ze een i3 te kunnen slijten. Wie belooft om over te stappen, mag de ActiveE blijven rijden tot de i3 wordt geleverd. De testrijders zitten hier alleen niet op te wachten. De i3 valt hen om verschillende redenen tegen. Zo hebben velen een 240 Volt / 30 Ampère systeem geïnstalleerd.

De Chevrolet Volt is voor deze groep een beter alternatief. Zij hopen dat General Motors hen een goede deal geeft, tenzij BMW besluit dat zij de ActiveE mogen houden. (Via EV Obsession)


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

stelletje zeurpieten, hebben ze twee jaar lang bijna voor niks kunnen rondrijden in een BMW, gaan ze zeuren over een extra geplaatste groep van 30A.

Op zulke mensen valt niets te verdienen, direct terughalen en per opbod verkopen op een veiling deze auto’s.

Hadden ze niet gewoon die 1serie ActiveE kunnen gaan verkopen.

Die vind ik veel mooier, is minder futuristisch en je hebt gewoon een “normale” auto maar dan elecktrisch…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.