Recentelijk kondigde BMW de 320i EfficientDynamics Edition aan. Een benzinesedan die in de 20% bijtellingscategorie valt dankzij een 1.6-liter viercilinder die 124 gram CO2 per kilometer uitstoot. Over niet al te lange tijd komt er ook een Touring-versie van de 3 Serie als EfficientDynamics Edition. Dit wordt echter een diesel. Of ze hiermee ook de 20% bijtelling weten vast te houden is bij BMW alleen nog onbekend.

De sedanversie van de 320i EffcientDynamics Edition beschikt over een 1,6-liter TwinPower turbomotor. Die levert 170 pk en 250 Nm koppel en de sprint van 0-100 km/u is mogelijk in 7,6 seconden. De dieselaandrijflijn in de Touring-versie betreft een 2.0-liter viercilinder met 163 pk en 380 Nm aan koppel. Om de CO2-uitstoot te reduceren werd het vorige model voorzien van onder meer een verbeterde aerodynamica, Aero-velgen en een langere eindoverbrenging. Het ligt in de lijn der verwachting dat BMW deze lijn voortzet.

Bijtelling onbekend
BMW liet aan Groen7 weten dat de auto volgend jaar maart geïntroduceerd zal worden. In aanloop naar zijn onthulling kan BMW meer duidelijkheid verschaffen over CO2-uitstoot is, dat weten ze nu immers nog niet, en of de Touring kans maakt op een plaats in de 20% bijtellingscategorie. Iets dat voor de verkopen in de leasemarkt erg belangrijk is.

Met dank aan Michiel voor de tip!


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.