Op de Nürburgring test BMW niet alleen haar supersedans, ook de iets milieuvriendelijkere modellen krijgen de vuurdoop op het beroemde circuit. Volgende maand wordt de 3 Serie onthuld en voor het eerst in de geschiedenis van het merk zal de kleine sedan ook als hybride op de markt komen.

BMW maakt er al lang geen geheim meer van dat ze hun best verkopende model ook met een elektromotor onder de kap in de prijslijsten zullen zetten. Op de Nürburgring werd onlangs dit testexemplaar gespot door de spionagefotograaf van Teamspeed. Het model wijkt niet veel af van de 3 Serie F30-spyshots die op het net circuleren, maar aan de hand van de sticker op de zij- en achterkant met de tekst ‘Hybrid Test Vehicle’ weten we dat het hier om de meest zuinige uitvoering gaat.

BMW probeert nog geheim te houden wat er onder de kap komt te liggen, maar het is vrijwel zeker dat de aandrijflijn gelijk is aan die van de 5 Serie ActiveHybrid: een turbogeblazen 3.0 zes-in-lijn gekoppeld aan een elektromotor (55pk) en een achttraps automaat. In de 5 Serie goed voor 340 pk. De 3 Serie ActiveHybrid moet volgend jaar op de markt komen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.