Voor de BMW-puristen zal het ongetwijfeld even slikken zijn, maar BMW stapt voor het eerst in de historie van het merk af van louter achterwiel- of vierwielaandrijving. Volgende maand wordt de 1 Serie GT in Parijs gepresenteerd en maakt de wereld kennis met een BMW met zowel FWD en een driecilinder onder de kap. Later zal ook de elektrificering toeslaan.

MINI
Deze BMW wordt onder de huidige 1 Serie gepositioneerd, maar het betreft hier geen kleine stadsauto. Het wordt een mini-MPV-achtige die scoort op het gebied van opbergruimte. Zo lieten ook eerder spyshots en -video’s zien. De 1 Serie GT komt overigens op het onderstel van de volgende generatie MINI’s te staan – het zogenaamde UKL-platform. Met dochtermerk MINI heeft BMW uiteraard al ervaring opgedaan met voorwielaandrijving.

Driecilinder
De 1 Serie GT markeert tevens het debuut van BMW’s driecilinder. Als de auto in 2013 op de markt komt, hebben klanten de optie om reguliere viercilinders te opteren, maar de keuze voor een 1.5-liter driecilinder bestaat dan ook. Deze krachtbron zal naar verwachting meer dan 100 pk leveren.

Elektrificeren
Volgens AutoExpress zal de 1 Serie GT op termijn ook met elektrische aandrijving worden aangeboden. Er staat zowel een volledig elektrisch model als een plug-in hybride op de agenda. De introductiedatum van deze zuinigere opties is nog niet bekend. Ze zullen niet direct beschikbaar zijn vanaf de start.

Fotocredit: Autoblog.nl


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.