Het is geen geheim meer dat race-organisatie FIA de EV op de kaart wil zetten met een raceklasse puur voor elektrische auto’s: Formula E. Een naam afgeleid van Formule 1, en daarmee is het te verwachten dat het een spektakel wordt. Bluebird, een bedrijf dat in het verleden legendarische snelheidsrecords wist neer te zetten op zoutvlaktes, laat alvast haar interpretatie zien van een race-auto voor de koningsklasse van EV’s.

In Londen werd onlangs de Bluebird GTL Formula-E onthuld. Een concept zonder aandrijflijn, waardoor er ook geen specs van de EV-racer bekend zijn, maar de ambities zijn hoog. Bluebird hoopt dan ook een leverancier van auto’s -of onderdelen- te mogen worden als de raceklasse in 2014 begint.

De auto valt op door zijn dichte cokcpit en gestroomlijnde body, enigszins te vergelijken met de LMP1-klasse uit de Le Mans-serie.

Ze zullen overigens wel wat concurrentie te verduren krijgen van Kleenspeed, die met hun Formula_E Concept een auto wil maken die dichter bij de huidige generatie Formule 1-auto’s staat.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.