Argos heeft onlangs Blue One 95 gelanceerd. Een brandstof die prestaties moet verbeteren en tegelijkertijd een lagere CO2-uitstoot dan EURO 95 kan bewerkstelligen, aldus Argos.

15% ethanol: geschikt voor auto’s vanaf 2001
Blue One 95 is een nieuwebrandstof met 15% natte ethanol. Hierdoor is Blue One 95 schoner en goedkoper en levert de brandstof betere prestaties dan reguliere benzine. Blue One 95 is geschikt voor personenauto’s met benzinemotoren die vanaf 2001 op de markt zijn verschenen en is nu al verkrijgbaar bij 17 Argos tankstations. Binnenkort is Blue One 95 ook beschikbaar bij andere tankstation in heel Nederland.

Peter Goedvolk, CEO Argos, over de brandstof:

“Argos is voorloper op het gebied van biobrandstoffen en lanceerde als eerste bedrijf in Nederland in 2005 een biobrandstof aan de pomp. Wij zijn er dan ook trots op dat wij vandaag de brandstof van de toekomst kunnen presenteren. Met de lancering van Blue One 95 introduceren we een brandstof die beter, goedkoper en duurzamer is dan reguliere benzine. Een bijkomend voordeel is dat we een accijnskorting ontvangen, omdat er een hoger percentage ethanol in de brandstof zit dan in reguliere benzine. We kunnen Blue One 95 hierdoor voor een lagere prijs aanbieden.”

Minder energie voor de productie van ethanol
De 15% ethanol die in Blue One 95 zit, heeft een lagere CO2-uitstoot tot gevolg dan benzine. Voor Blue One 95 wordt gebruik gemaakt van natte ethanol. Productie van natte ethanol vergt minder energie dan die van droge ethanol en is daardoor minder belastend voor het milieu. Daarnaast verhoogt dit de kwaliteit van de brandstof en de prestaties van de motor.

Water in de motor
Door het gebruik van natte ethanol bevat Blue One 95 een verhoogd percentage water. Uit onderzoeken van TNO, TU Delft en SGS blijkt dat een klein percentage water opgelost in de brandstof leidt tot betere motorprestaties. In de racesport (Formule 1) is de toepassing van waterinjectie hierdoor al langer een bekend fenomeen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.