Argos heeft een akkoord bereikt met Primagaz Belgium over de overname van de autogasactiviteiten in België. In totaal gaat het om circa 170 verkooppunten bij tankstations. De activiteiten zullen onder de naam BK-GAS worden geexploiteerd.

De voorgenomen overname zal in principe worden afgerond per 1 maart 2013. BK-GAS is onderdeel van Argos Group en door de overname versterkt BK-GAS haar positie als marktleider in de Benelux. De overname is een volgende strategische stap in de verwezenlijking van de ambities van Argos om uit te groeien tot een veelzijdige, Europese energieleverancier.

De overname betreft uitsluitend de handelsactiviteiten op het gebied van autogasverkoop op tankstations. Primagaz gaat zich meer richten op de eigen kernactiviteiten: propaan en butaan-bulkactiviteiten voor bedrijven en particulieren en de verkoop van gasflessen.

Wim Peels, manager van BK-GAS: ‘De overname van de autogasactiviteiten van Primagaz België betekent voor BK-GAS een verdere versteviging van de positie in de autogasmarkt in de Benelux. De overname biedt ons kansen om een belangrijke positie in te nemen in de gasvormige autobrandstofsector. Deze sector is sterk in ontwikkeling en biedt volop kansen voor de toekomst. Hierbij denken wij op lange termijn ook aan de levering van andere gasvormige autobrandstoffen zoals LNG en waterstof. Daarom vinden we het belangrijk om nu al te investeren in relevante netwerken.’

Argos is de grootste, onafhankelijke speler (niet beursgenoteerd of staatsgelieerd) op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan € 11 miljard en is actief in alle geledingen van de olie- en brandstofgerelateerde bedrijfskolom. Argos bedient de gehele keten, van producent tot consument. De circa 800 medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in circa 20 landen. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Buiten Europa is de organisatie onder andere vertegenwoordigd in Brazilië, Singapore en China.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.