Nissan is weer eens out of the box gaan denken, en kwam onlangs op de proppen met deze zeer onconventioneel gestylde en elektrisch aangedreven racer: de ZEOD RC.

Na acht maanden van intensieve ontwikkeling heeft Nissan de ZEOD RC onthuld. Dit gebeurde in Yokohama bij het hoofdkantoor van Nismo, de autosportdivisie van Nissan. Begin dit jaar kondigde Nissans CEO Carlos Ghosn aan dat het merk zou deelnemen aan de 24-uursrace van Le Mans met een elektrisch aangedreven raceauto. Vervolgens accelereerde de Zero Emissions On Demand-raceauto in slechts 33 weken van ‘zero’ naar ZEOD RC.

Automobile Club de l’Ouest

De auto neemt in 2014 op verzoek van de Automobile Club de l’Ouest deel aan de 24-uursrace. De ZEOD RC bezet Garage 56, bedoeld voor auto’s die voorzien zijn van nieuwe, innovatieve technologie. Nissan gebruikt de auto als testplatform voor de ontwikkeling van elektrische racetechnologie. De resultaten ervan wil de fabrikant benutten voor toekomstige raceauto’s in de LMP1-klasse.

300 km/u

De Nissan ZEOD RC zal de eerste auto zijn die een volle ronde van het circuit van Le Mans (13,6 km) geheel elektrisch aflegt. De raceauto bereikt snelheden van meer dan 300 km/uur en laat snellere rondetijden noteren dan een LM GTE-racer. De bestuurder kan schakelen tussen elektrische aandrijving en een kleine, lichtgewicht turbomotor. De ZEOD RC, voorzien van dezelfde batterijtechniek als de Nissan LEAF, laadt de accu bij via het regeneratieve remsysteem dat tijdens het remmen stroom opwekt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.