LPG tanken
De raffinaderij van Neste Oil in Rotterdam wordt momenteel uitgebreid met de bouw van een bio-propaan installatie. In 2016 wordt een productie van 30.000-40.000 ton per jaar verwacht.

Propaan is één van de bestanddelen van autogas. De bio-propaan die straks door Neste wordt geproduceerd is naar verwachting van vergelijkbare kwaliteit als de traditionele propaan. Autogas (LPG) bood al significante milieu- en gezondheidsvoordelen ten opzichte van andere brandstoffen; de CO2-uitstoot van auto’s op autogas is aanzienlijk lager dan van benzineauto’s en de NOx- en de NO2-uitstoot is aanzienlijk lager dan van dieselauto’s. Met de komst van bio-propaan wordt de keus voor rijden op autogas LPG nog aantrekkelijker.

Doordat de eigenschappen van bio-propaan vergelijkbaar zijn met de traditionele propaan, kan dit nieuwe product zonder problemen worden gebruikt in alle bestaande LPG-installaties. In combinatie met de voor LPG reeds aanwezige kennis en een infrastructuur van bijna 1.900 tankstations, is autogas een zeer aantrekkelijke keuze om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Het gebruik van bio-LPG leidt niet alleen tot een gunstige tank-to-wheel efficiency, zoals we nu reeds kennen, maar ook tot een ongekend hoge well-to-wheel efficiency (dat wil zeggen inclusief de productie van de brandstof).

Bio-LPG sluit verder naadloos aan bij de recent door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ontwikkelde visie over de toekomstige duurzame brandstofmix. In het door hen opgestelde rapport “Duurzame Brandstofvisie met LEF” spelen hernieuwbare gasvormige brandstoffen, zoals Bio-LPG, een zeer voorname rol.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zal nu eindelijk de wegenbelasting voor lpg wagens verminderd worden, de schadelijke uitstoot gaat fors omlaag. Ook de bijtelling zal naar benden kunnen. Maar nog belangrijker is dat subsidies op dure hybrides afgebouwd kan worden, de gene die er in rijden zijn niet degene die er van moeten profiteren, dat zijn alle lease rijders. De gewone man moet gestimuleerd worden schoner te gaan rijden, DUS op LPG / biopropaan.

Groet,

Bifuel

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.