Naar Amerikaans voorbeeld zullen ook hier in Europa Tesla Stores worden geopend. Showrooms in drukke winkelgebieden die totaal afwijken van de traditionele manier van auto’s verkopen, zoals nu nog bij autodealers gebeurt. Dit concept werd ontwikkeld door George Blankenship, de man die bij computerbedrijf Apple de zogenaamde ‘Apple Stores’ bedacht.

Athlon Car Lease, de enige leasemaatschappij die binnenkort de Model S kan leveren, maakte vrijdag in de BNR Autoshow bekend dat men samen met Tesla een Store in Nederland willen openen. Hierbij kijken ze naar de mogelijkheid om een vestiging in de PC Hooftstraat te betrekken, de duurste winkelstraat van Nederland. Volgend jaar zou de EV-winkel zijn deuren al moeten openen, ongeveer gelijktijdig met de uitlevering van de eerste Nederlandse klantenauto’s in mei/juni.

Model S ‘vanaf €70.000’
De prijzen van de Model S in Europa/Nederland worden volgende maand vrijgegeven. Toch wist Athlon’s commercieel directeur Marchel Koops in de BNR Autoshow al een tipje van de sluier op te lichten: “Vanaf 70.000 euro tot zo’n 100.000 euro en meer als je hem echt gaat aankleden” aldus Koops. Athlon Car Lease zegt al zo’n dertig pre-orders voor een lease-Model S binnen te hebben. Het totaal aantal reserveringen voor de Model S is in de Benelux al de 600 gepasseerd.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gaaf, mooie plek!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.