Zonne-energie
Solar Green Point start eind maart met de aanleg van een kilometer lang collectief zonnepark langs de snelweg A20 bij Rotterdam ter hoogte van de wijk Nieuw Terbregge.

In het zonnepark worden 2000 zonnepanelen geïnstalleerd, goed voor de energielevering voor 150 huishoudens. De gemeente Rotterdam heeft gezorgd voor de aanleg van de benodigde elektriciteitsvoorzieningen. Hierdoor kan nu snel met de aanleg van het zonnepark begonnen worden.

Zonnepark A20 Terbregseplein is een zogenaamd postcoderoos (PCR) project. De PCR wordt bepaald door het postcodegebied waarin, in dit geval het zonnepark langs de A20, ligt en omhelst alle aangrenzende postcodegebieden. Leden die binnen de postcoderoos wonen profiteren, naast de prijs voor de door hun opgewekte stroom, van een korting op de energiebelasting. Geïnteresseerde bewoners van onder meer de wijken Terbregge, Hillegersberg, Prins Alexander en Ommoord kunnen door het kopen van een of meerdere zonnepanelen lid worden van een lokale coöperatie zonder winstoogmerk.

Het zonnepark, een initiatief van inwoners van de wijk Nieuw Terbregge, draagt bij aan de duurzaamheidsdoelen van Rotterdam op het gebied van zonne-energie: het produceren van 20 Gigawattuur (GWh) aan opgewekte zonne-stroom in 2018 en 1.000 Gigawattuur (GWh) in 2030.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.