Athlon Car Lease heeft elektrische fietsen en scooters in haar assortiment opgenomen. Hiermee zeggen ze in te spelen op de vraag vanuit de markt naar goedkope en CO2 verlagende alternatieven voor de auto. De e-bikes en e-scooters worden aangeboden in een full service lease constructie.

De e-bikes en e-scooters worden aangeboden in een full service lease constructies, waarin onder meer verzekering en onderhoud zijn opgenomen. Athlon Car Lease heeft van de e-bikes drie verschillende modellen beschikbaar. Van de e-scooters zijn dat drie verschillende merken in vijf verschillende types en met 14 verschillende uitvoeringen. De e-bikes en e-scooters kunnen in heel Nederland worden verkregen.

“Wanneer de markt daarom vraagt, breiden wij ons aanbod uit”, aldus Armand van Veen, algemeen directeur Athlon Car Lease: “Als partner in mobiliteit kijken wij verder dan de leaseauto alleen. E-bikes en e-scooters passen in onze rij aan EV-oplossingen. Oplossingen waarmee klanten kosten kunnen besparen, het milieu wordt ontlast en parkeerproblemen kunnen worden opgelost.”

Subsidies en fiscaal voordeel
De inzet van e-bikes en e-scooters biedt vele financiële voordelen. Naast het besparen op benzine en parkeerkosten, stimuleren verschillende overheden de inzet van elektrische voertuigen. Dit om geluidsoverlast te reduceren en ter verbetering van de bereikbaarheid en luchtkwaliteit in steden. Daarnaast valt de e-bike nog tot en met 31 december 2013 binnen de fiscaal aantrekkelijke fietsregeling.

Tevens kan de werkgever, wanneer de werknemer de e-scooter ook privé gebruikt, de BTW op de leasetermijnen verrekenen. Het privégebruik van de leasescooter kan, onder de werkkostenregeling, mogelijk onbelast plaatsvinden.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Iedereen die niet al te ver van zijn werk woont zo dit eens moeten proberen i.p.v. de (brandstof/ev) auto

Ik heb zelf al een hele tijd een elektrische scooter en ben er super blij mee. (Novox C20).

Om gezond te blijven fiets ik elke dag, maar boodschappen doen met de scooter, naar het strand (woon in Zeeland) e.d., ideaal! Zeker in de zomer.

Opladen kan in Zeeland bij voldoende hotels en restaurants achter de duinen, al is het bereik prima en is het eigenlijk niet nodig.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.