Ford Escape Hybrid
Voor wie een tweedehands hybride wil, maar niet veroordeeld wilt zijn tot een Prius, Insight of Civic Hybrid.

Wie met een budget van circa 10.000 euro gaat shoppen voor een tweedehands auto en graag een hybride wil, komt vooral heel veel Civic Hybrids, Insights en Priussen tegen. Een enkele CT200h met veel kilometers, Auris Hybrid of een Honda Jazz Hybrid daargelaten, zijn het eerst genoemde trio goed voor zo’n 90 procent van het aanbod.

Is er voor 10 mille dan helemaal niks anders te krijgen? Een blik op Marktplaats lijkt dat te bevestigen, maar we vinden een tweetal uitzonderingen. Als eerste een Lexus RX350h uit 2006 voor 9.950 euro en met 235.403 kilometer op de teller. De enige niet-Japanse auto is een Ford die hier nooit leverbaar was: de Escape Hybrid. Overigens werd die auto in samenwerking met Mazda ontwikkeld, die de auto hier als Tribute verkocht. Dus helemaal niet-Japans is deze Ford niet, al was de Mazda er nooit als hybride.

Ford Escape Hybrid

Ford introduceerde de Escape Hybrid in 2004 en het was de eerste hybride SUV op de Amerikaanse markt. Onder de kap een atmosferische 2.3-liter viercilinder op benzine. Voor de hybride-techniek werd een samenwerking aangegaan met Toyota; Ford mocht enkele van hun patenten in licentie gebruiken in ruil voor een licentie op dieseltechniek van Ford. Er werd een 50-kilo zware Sanyo-accu gebruikt met een capaciteit van 1.2 kWh. De elektormotor levert 64 kW, terwijl het gecombineerde vermogen van de aandrijflijn uitkomt op 155 pk/ 116 kW.

De auto was relatief behoorlijk succesvol, in het eerste jaar verkocht Ford er ruim vier keer zoveel als gepland. Onder andere in New York werd de Escape Hybrid ook veelvuldig als taxi ingezet. Het opgegeven verbruik van 8.7l/100 km is overigens niet heel denderend, al is de auto volgens EPA 70 procent zuiniger dan de reguliere Escape. Dit exemplaar uit 2005 heeft 137.284 achter de banden en staat te koop voor 4250 euro.

Ford Escape Hybrid

Mocht je niet per se opzoek zijn naar een hybride, maar gewoon een zo zuinig mogelijke occasion voor onder de 10 mille? Check dan ook even dit lijstje!


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zo zou ik het minder erg vinden om hybride te rijden: met een SUV als dit.

Wat ik wel jammer vind is dat zijn bumpers niet in kleur zijn meegespoten.

Anno 2016 oogt zoiets gewoon raar op een wagen als dit.

Stiekem wil ik liever een Highlander Hybrid..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.