In een breed onderzoek neemt de Vereniging Auto Van De Zaak dit voorjaar de ontwikkeling van mobiliteitsbudgetten onder de loep.

‘Bijtelling is ouderwets’

Zakelijke mobiliteit is volop beweging. Huidige bijtellingssystematiek is ouderwets, autoregelingen worden steeds verder aangescherpt op CO2-gebied, het traditionele leaseproduct is inflexibel en nieuwe technologieën geven veel nieuwe mogelijkheden voor berijders. Steeds vaker worden er nieuwe mobiliteitsconcepten aangeboden.

Mobiliteitsbudgetten onder de loep

Vereniging Auto Van De Zaak is gestart met het onderzoek: Mobiliteitsbudgetten onder de loep. De resultaten van het onderzoek moeten een helder beeld geven over “drijfveren” daar waar het gaat om de toekomstige richting van de zakelijke mobiliteit en “kritische succes factoren” als het gaat over mobiliteitsbudgetten.

Onderdeel van het onderzoek is een enquête onder de 15.000 leden/berijders van de Vereniging. Daarnaast is er een actieve deelname van 16 bedrijfsleden van de Vereniging. Deze leasemaatschappijen, importeurs en dienstverlenende bedrijven werken mee en leveren input voor het onderzoek.

Voorzitter Martin Huisman over het onderzoek:

“We zien nu teveel inefficiency in het zakelijke verkeer. Het is voor ons van belang te weten hoe we doelmatigheid kunnen organiseren voor alle partijen in de keten en uiteraard niet in de laatste plaats voor berijders. Wat dit onderzoek uniek maakt, is dat wij de materie bekijken vanuit berijdersperspectief met medewerking van leveranciers.”


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.