Over elektrische auto’s en veiligheid is al veel te doen geweest. Eén vuurincident van een Chevrolet Volt die betrokken was bij een aanrijding, dat mogelijk terug te herleiden was naar het accupakket, en de conservatie media schreeuwt van de daken dat EV’s bovengemiddeld gevaarlijk zijn. Renault heeft logischerwijs geen zin in een dergelijke hetze tegen de elektrische Zoe, en crashtest de vierwieler daarom maar een paar keer extra.

65 km/u
In het Franse testcentrum van Renault in Lardy werden bijna 100 Zoe’s met een snelheid van 65 km/u tegen de muur geramd en van de voor-, achter-, en zijkant geraakt door stootblokken. En voor zover bekend gebeurde er bij niet een crash iets vreemd met het accupakket.

210 km range
De auto heeft een topsnelheid van 135 km/u en is 1,73m breed, 1,56m hoog en 4,08m lang. De actieradius bedraagt volgens Renault 210 km en de auto wordt geleverd met een universele lader waarmee men overal terecht kan, een zogenaamde ‘Caméléon’ oplader. De elektromotor heeft een vermogen van 65 kW en levert een maximaal koppel van 220 Nm. De bagageruimte heeft een inhoud van 338 liter. In Nederland kost de Zoe 20.690, exclusief de maandelijkse huur van het accupakket.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Fox News: “100 electric Renaults can’t even destroy a concrete wall”

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.