Roestige autobrikken op de sloop een tweede leven geven als fiets. Dit is precies wat creative agency Lola Madrid doet. En ze zien er fraai uit.

De techneuten van Lola Madrid gaan in fietswinkels aan de slag met talloze auto-onderdelen om er werkende tweewielers van te maken. Frames worden deels uit gerecyclede autometalen opgetrokken, een oude distributieriem kan dienst doen als aandrijfriem en oud leer wordt opnieuw gesneden en geplakt op handvatten en zadels. Zelfs knipperlichten van automotive oudjes krijgen bij de Spaanse tweewielertechneuten een tweede leven als fietsverlichting.

bicycled-01

Zo gaan de fietsen van Lola Madrid eigenlijk terug naar de beginselen van de fiets:

“Bicycled is not only a new type of bike, it is also a return to the roots of biking. It’s a handmade bike created specially by bicycle shop owners. Those fantastic creatures that are about to become extinct.”

En een leuke bijkomstigheid is dat geen twee fietsen hetzelfde zullen zijn. Elke voormalige-auto-fiets is immers anders.

“Because every Bicycled is made out of real car parts, there won’t be two of a kind. That’s the key to a product designed to use as much car waste as it can.”

bicycled-02

Bekijk hieronder de video van het bouwproces. Over de kosten en beschikbaarheid van de de BICYCLED laat Lola Madrid nog niets weten. We verwachten echter wel dat ze iets duurder zijn dan de creaties van Israƫlische Izhar Gafni, die ze voor 20 dollar van karton maakt.

https://www.youtube.com/watch?v=6XqJiXdkFiU


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

en toch denk ik dat dit een waardeloze oplossing is wie gaat er nou op een fiets van gerecycled materiaal zitten voor een prijs anders dan 40 euro?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.