Een elektrische minivan, zeer geschikt voor bezorging in een grootstedelijke omgeving.

Elektrische bestelbussen zijn groot en vooral duur. Het kan zinvol zijn om naar een alternatief uit te zien. Een compacter voertuig, dat kan worden bestuurd met een bromfietsrijbewijs. Iets dat zeker niet niet ten koste hoeft te gaan van de praktische kwaliteiten.

Deze Paxter is een Noorse inventie, feitelijk een omgekatte brommer die vracht kan meenemen in een laadruimte die maximaal 1.250 liter groot is. Het is een vrij rudimentair transportmiddel. Een dak, een voorruit en een ruitenwisser en dat is het wel een beetje. Dat waarop de bestuurder plaatsneemt is geen stoel te noemen, eerder is het een bok.

Als optie zijn zaken als verwarmde handvatten, led-verlichting en een achteruitrijcamera (!) beschikbaar. Er valt te kiezen uit een opbouw op maat, of een aantal standaardboxen.

Afhankelijk van de gekozen uitvoering bedraagt de topsnelheid 45 km/u of 60 km/u. Er is een accupakket beschikbaar met een capaciteit van 8,1 kWh en 9,2 kWh. De Paxter wordt in Nederland geleverd door E-Milers en is beschikbaar vanaf € 12.950 (exclusief BTW).

Omdat het nu eenmaal een modieuze term is, wordt de Paxter geschikt geacht voor de last mile. YouTuber, ev-specialst en kilometervreter Bjørn Nyland heeft eerder een poging gewaagd om 100 kilometer te rijden met een Paxter. Of dat is gelukt is te zien in DEZE video (YouTube).


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.