Aston Martin RapidE
De komst van de auto is alweer enige jaren geleden aangekondigd, de ontwikkeling gaat voort.

Een vierpersoons Aston Martin die volledig elektrisch is, om op hoog tempo en in alle comfort en rust grote afstanden af te leggen. Met de Aston Martin RapidE met dat beeld werkelijkheid worden. Er wordt door de Britse sportwagenbouwer al sinds 2015 gewerkt aan de elektrische versie van de Rapide. Normaal gezien is dat een vierdeursauto met een V12, maar dat is niet helemaal meer van deze tijd.

Nu is er bewegend beeld onthuld van de RapidE – wanneer het om de elektrische variant gaat wordt de E met een hoofdletter geschreven – waaruit blijkt dat de auto inmiddels een functionerende aandrijflijn heeft die wel nog enige herrie maakt. Het lijkt topman Andy Palmer te vervullen van trots. Toch zou gesteld kunnen worden dat dit niet duidt op enorm veel ontwikkelingsdrift en evenmin op een hoge mate van verfijning. Terwijl Aston Martin serieuze plannen heeft opgevat om ook elektrische auto’s aan te bieden, een jaar geleden werd bijvoorbeeld beloofd dat er een concurrent van de Tesla Roadster zou komen.

Daarover is allerminst duidelijkheid. Over de marktintroductie van de Aston Martin RapidE valt verder ook niet echt een zinnig woord te zeggen, het is dus een kwestie van lijdzaam afwachten tot het moment daar is.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.