Bevestigd! Tesla Minibus komt op Model X-platform
Tenminste: als grote baas Elon Musk het zelf toegeeft op twitter, mogen we er toch wel van uit gaan dat de geruchten inderdaad kloppen.

Tesla’s Master Plan deel II deed een hoop stof opwaaien. Dat gebeurt wel vaker op het moment dat Musk naar buiten treedt want het is een perfecte manier om de buzz rondom Tesla gaande te houden. In deel II sprak de EV-bouwer onder meer over een volledig elektrische minibus, een beetje in de stijl van de oude Volkswagen-busjes.

Volgens Jalopnik zou deze minibus weleens op het chassis van de Model X kunnen worden gebouwd. Inderdaad, da’s de elektrische SUV/Crossover-achtige met z’n bijzondere vleugeldeuren. Musk heeft bevestigd dat dat inderdaad het geval zal zijn en dat de minibus een groot aantal personen kan vervoeren. Hij tweette:

Some good guessing by @Jalopnik. The Tesla Minibus will be built on a Model X chassis. People density potential is surprisingly high.

Volgens het Master Plan gaat het om autonome of semi-autonome stadsauto’s die in staat zijn om een hoop mensen tegelijk met meer snelheid te vervoeren dan de busjes zoals we die kennen. De welbekende VW-busjes zijn daarbij een soort uitgangspunt. Overigens is nog niet bekend of de Minibus daadwerkelijk een personenauto wordt die gewoon kan worden gekocht, of dat de people carrier uitsluitend wordt gebouwd met het oog op OV-achtige inzet. (rendering via Jalopnik)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De Gigafabriek is trouwens officieel geopend he. Lijkt mij nogal nieuwswaardig.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.