ICU Eve-laadpunten in parkeergarage
De fabrikant van laadpalen en energieoplossingen uit Flevoland heeft zijn opwachting gemaakt op de Amsterdamse beurs. Maar de spaarzaamheid is opmerkelijk groot.

De aandelen van Alfen werden op de beurs gebracht voor een introductieprijs van 10 euro en na een kleine opleving werd de dag afgesloten op exact dezelfde prijs van 10 euro. De beursgang is vooralsnog geen enorm succes te noemen. Ook al omdat eerst gesproken werd over een introductieprijs van maximaal 15 euro. Nu komt de totale waarde van het bedrijf uit op ongeveer 200 miljoen euro.

De fabrikant van laadpalen en andere energieoplossingen brengt daardoor minder dan gedacht. Dat lijkt niet enorm te deren. ‘Een beursnotering geeft naamsbekendheid, ook om potentiĆ«le werknemers beter te bereiken. In het buitenland, waarin we snel willen groeien, is het ook direct een soort kwaliteitskeurmerk’, aldus Alfen-topman Marco Roelveld.

Het is vooral afwachten of Alfen zijn ambities kan waarmaken en op de groeimarkten voor elektrisch rijden een graantje weet mee te pikken. (Via: fd.nl)

Foto: ICU Eve-laadpunten in parkeergarage


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.