De accuwisselstations krijgen een tweede kans.

Better Place had te kampen met tegenvallende cijfers. Sinds de start in 2007 hebben zij 823 miljoen dollar verloren en verkochten zij slechts 950 elektrische auto’s. Het bedrijf was daarom gedwongen een faillissement aan te vragen, zeker toen Renault de investeringen stopzette. Een groot probleem, want de Fluence ZE was de enige auto waarin Better Place binnen een paar minuten een nieuwe accu kon wisselen. Daarnaast moest er een schuld van 65 miljoen euro aan Renault worden terugbetaald voor de batterijen, om van de 8,3 miljoen euro bij Isralelische schuldeisers nog maar te zwijgen.

“Captain Sunshine” Yosef Abramowitz, de man achter de Sunrise Group, toonde al langere tijd interesse in een overname van Better Place. Het uiteindelijke bedrag waarvoor het bankroete bedrijf is gekocht in 12 miljoen dollar. 4,9 miljoen is hiervan bestemd voor de Israelische aandelen en 6,9 miljoen gaat naar het intellectuele eigendom in Zwisterland. Sunrise zal 15 accuwisselstations in Israel open houden, en 50 van de 85 werknemers mogen hun baan houden.

Het is de vraag of Better Place onder de nieuwe eigenaar een beter bestaansrecht tegemoet gaat. De één zegt dat het faillisement werd veroorzaakt door een slechte beleidsvoering, de ander ziet geen heil in het hele concept. Echter, dit heeft Tesla er niet van weerhouden om ook de gok te wagen en een accuwisselservice voor de Model S te introduceren. (Via Clean Technica)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.