Faraday Future
Het gaat langzaam weer de goede kant op voor de nieuwe autofabrikant.

Even leek het over en uit voor Faraday Future. Het geld was op en het rommelde. Tegenover een lokale krant zegt het merk dat men vooruitgang heeft geboekt, met dank aan de introductie van het concept op CES, vorig jaar in Las Vegas. Het elektrische concept trok de aandacht en bracht ‘leven in de brouwerij’. Het merk kon sindsdien rekenen op nieuw investeringsgeld.

Het bedrijf heeft eerder bekendgemaakt dat de bouw van een fabriek in Nevada nog steeds doorgaat. Wel zijn de plannen gewijzigd. Zo is de omvang van de fabriek drastisch kleiner en de bouw is verdeeld in twee fases. In 2018 moeten er zo’n 12.000 auto’s van de band rollen.

De bouw is op dit moment in volle gang. 2018 is wel een behoorlijk optimistische gedachte. Zo heeft Faraday Future minder dan een jaar de tijd en de bouw van de fabriek staat letterlijk nog in de kinderschoenen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

A) Er is (op dit moment) geen nieuw investeringsgeld
B) De bouw is niet in volle gang en ligt nog steeds stil

Er is alleen een offerte-aanvraag gedaan voor de bouw en er zijn vijf bouwbedrijven die een offerte hebben uitgebracht.
Er is nog steeds een schuld van 300 miljoen dollar en het werk tot nu toe is nog steeds niet betaald. Dan is er nog een rechtszaak van het media bedrijf die de mooie 3D beelden heeft gemaakt, maar niet betaald gekregen.

Dus betere vooruitzichten zijn er niet. Die zijn er pas als er inderdaad nieuw investeringsgeld komt en….de interne organisatieproblemen ook worden opgelost.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.