Het geduld wordt niet echt op de proef gesteld.

Tijdens de laatste Battery Day zijn door Elon Musk enige uitspraken gedaan over wat de goedkoopste Tesla moet worden. Het gaat om een model met een vanafprijs van $ 25.000 (omgerekend € 20.500), logischerwijs gepositioneerd onder de Tesla Model 3. Veel uitgebreider is het qua informatievoorziening niet geworden.

Maar dat is plots veranderd, met dank aan een uitgelekte milieueffectrapportage van de Tesla Gigafactory in Shanghai. Het is de bedoeling om aldaar naast de Tesla Model 3 en Model Y ook de kleine Tesla te bouwen. Over laatstgenoemde ev zijn enige bijzonderheden aan het licht gekomen. De kleine Tesla blijkt een vanafprijs te hebben die tussen de 160.000 RMB en 200,000 RMB ligt (omgerekend komt dat neer op € 20.260 tot € 25.330). De auto staat op een ingekort chassis van de Tesla Model 3. Verwacht wordt dat de typegoedkeuring tegen maart geregeld is. Het is de bedoeling dat de productie van de auto, vermoedelijk Model 2 geheten, van start gaat in 2022. Men gaat voortvarend te werk.

Wat voor carrosserievorm de auto krijgt is onduidelijk. In West-Europa is een hatchback veelgevraagd, mondiaal is een sedan toch echt populairder. Eerder is voorzichtig te kennen gegeven dat ideeën bestaan om verschillende ontwerpstudio’s te stichten, verspreid over de belangrijke afzetgebieden van het merk. Zo kan er worden ingespeeld op lokale behoeftes. (Via: teslarati.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

TESLA is bijzonder omdat ze in alle opzichten nieuwe maatstaven stellen en een voorbeeld zijn. De hele auto-industrie is op z’n kop gezet door deze EV specialisten pur sang.. De transitie is in gang en wij maken het mee👍🏼🤜
Tesla.. the Firestarter

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.