De nieuwe brandstof Blue One 95 is op steeds meer plaatsen in Nederland verkrijgbaar.

Het betaalbare alternatief voor Euro 95 is bezig aan een opmars. Bij de introductie van Blue One 95 werd de brandstof uitsluitend verkocht op 17 Argos tankstations verdeeld over heel Nederland. Inmiddels staat de teller op 100 verkooppunten. Naast de verkrijgbaarheid van Blue One 95 bij alle bemande èn onbemande Argos tankstations, bieden ook steeds meer onafhankelijke pomphouders Blue One 95 aan.

Bart-Willem ten Cate, directeur biofuels bij Argos: “Argos werkt voortdurend aan de verdere verduurzaming van biobrandstoffen. We zijn er dan ook erg blij dat Blue One 95 goed aanslaat bij de automobilist. We zijn ons ervan bewust dat dit niet alleen komt door de duurzamere samenstelling van de brandstof, maar met name ook door de scherpe prijsstelling. We kunnen Blue One 95 onder de adviesprijs van Euro 95 aanbieden omdat we een accijnsreductie ontvangen. Deze korting ontvangen we omdat Blue One 95 een hoger percentage ethanol bevat dan reguliere benzine. Hiermee bieden we de automobilist een hernieuwbare brandstof, die ook nog eens crisisbestendig is.”

Blue One 95 is geschikt voor personenauto’s met benzinemotoren die vanaf 2001 op de markt zijn verschenen. De brandstof bevat met 15% ethanol een hoger percentage hernieuwbare biobrandstoffen dan reguliere Euro 95, wat resulteert in een vollediger verbranding. Daarnaast wordt voor de productie van Blue One 95 gebruikgemaakt van zogenaamde natte ethanol. De productie van deze natte ethanol vergt minder energie dan de productie van droge ethanol en is daardoor minder belastend voor het milieu.

De alternatieve brandstof is aantrekkelijker geprijsd dan reguliere Euro 95. Het bevat een groter aandeel hernieuwbare bio-ethanol, waardoor Blue One 95 een accijnsreductie krijgt van de Nederlandse overheid. De adviesprijs ligt daardoor 2 cent onder de adviesprijs van Euro 95.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

2 cent onder het adviesprijs. Niet echt opzienbarend. Wat dacht je van rijden op stroom. 100 km rijden op b.v. e-scooter voor 0.50 cent aan stroomkosten. Dat scheelt!

@Stefan Evc: Die 2 cent kan je rapen zonder een ander voertuig te moeten aanschaffen. En een scooter is niet meteen een alternatief voor een wagen.

maar waar zitten deze tankstation van argos e.a. met Blue-1
dan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.