BMW 640d aan de laadpaal
Brandstofauto’s die bij elektrische laadpalen staan geparkeerd is de grootste irritatie van EV-rijders. Bestuurders van elektrische auto’s geven aan dat ze daardoor problemen ondervinden als ze hun auto willen opladen.

Dat blijkt uit onderzoek van The New Motion onder duizend berijders van elektrische auto’s. Benzine- en dieselauto’s zijn voor bestuurders van elektrische auto’s een bron van ergernis. Niet alleen vanwege uitlaatgassen, maar vooral wanneer niet-elektrische voertuigen speciale elektrische parkeerplaatsen bezet houden. Ook elektrische auto’s die al vol zijn maar nog wel een plek bezet houden, leiden geregeld tot ergernis. De top vier van ergernissen wordt verder gevormd door te weinig laadpunten en beperkte capaciteit van accu’s.

Berijders van elektrische auto’s zijn over het algemeen positief over hun elektrische vervoer. Als belangrijkste voordelen noemen ze dat het goed is het voor het milieu en dat het stil is in de auto. Meer laadpunten langs snelwegen, laadpunten bij NS-stations en het openstellen van laadpunten bij bedrijven zouden elektrisch rijden wat hen betreft nog aantrekkelijker maken. (Foto: ronald1)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Kan me voorstellen dat het erg kut is als je verse prik nodig hebt en er staat zo’n aardvernietiger op je plek..

Ik zie het vaak genoeg. Laatst bij een winkelcentrum nog. Daar staan twee P’s met laadpalen naast elkaar. De markering is van het type “Kan niet missen tenzij je steke-blind bent” en ja hoor, een Dacia Lodgy en een 5’er BMW, ijskoud op die twee plekken geparkeerd. Zo van “het interesseert ons geen r**t”.

@fijnkonijn:
Het probleem is dat het i.t.t. een invalide parkeerplaats gewoon is toegestaan om je wrak daar neer te plempen. Dus doen die types dat gewoon met als K. excuus dat ze nergens anders een plkje konden vinden.
Eens kijken hoeveel er nog steeds zo “stoer” zijn als het parkeren daar ook een prent van 360 boterzachte euries oplevert..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.