De Britse fabrikant kreeg het keurmerk voor hun waterbesparende maatregelen. Het verbruik voor hun hoofdkwartier in Crewe werd vorig jaar met 35,7 procent verlaagd naar 109.284 kubieke meter.

Deze reductie is te danken aan het Milieuteam van Bentley. Zij vroegen meer dan 4.000 werknemers in Crewe voor suggesties om het waterverbruik te verminderen. Dit resulteerde in aanpassingen op verschillende onderdelen van de 339.000 kubieke meter fabriek. Michael Straughan, lid van de Raad voor Productie:

Bentley werkt hard om de algehele milieuprestaties te verbeteren. Deze prestatie toont onze toewijding aan het minimaliseren van onze ‘watervoetafdruk’. We hebben verdere maatregelen gepland om dit verder te reduceren, en zullen naar de positieve ideeën van onze collega’s blijven luisteren.

De verfafdeling en waterbehandeling van Bentley werden gerenoveerd en een toegewijde waterzuiveringsinstallatie werd aangelegd, zodat het water efficiënt kan worden hergebruikt met slechts een kleine verspilling. Daarnaast werd er geïnvesteerd in de vervanging en modernisatie van water- en blussystemen om ondergrondse lekkages te dichten.

Deze waterbesparing is slechts één van de milieumaatregelen die Bentley voor hun hoofdkwartier heeft getroffen. Zo installeerden zij recent een zonnepanelensysteem op hun dak. Met 20.000 panelen is dit de grootste van het Verenigd Koninkrijk en reduceert de CO2-uitstoot met 2.500 ton per jaar.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.