Bentley EXP 12 Speed 6e
Het merk verkiest een volgende rol. Pas wanneer alternatieve aandrijflijnen mainstream zijn geworden, dan gaat Bentley er gebruik van maken.

In de onvermijdelijke strijd tegen ongebreidelde CO2-uitstoot komen er wel de nodige plugin-uitvoeringen van Bentleys. Dat wordt voorlopig voldoende geacht. De min of meer beloofde Bentley EXP 12 Speed 6e met een volledig elektrische aandrijflijn zal er dus niet komen. Over een elektrische Bentley Mulsanne, om zijdezacht te zoeven, ook geen woord.

Mogelijk komt er wel een vrij kleine, volledig elektrische crossover. Niet geheel toevallig de soort die het beste in de markt ligt. Het lijkt een logische gedachte om dan een Audi als basis te laten dienen. Maar dit lijkt niet meer dan een proefballonnetje. Het enige dat Werner Tietz, hoofd engineering van Bentley, ten overstaan van Autocar met zekerheid stelt is dat er plugin-hybrides komen. In 2025 moet iedere Bentley er ook zijn met een stekker en een accupakket dat waarschijnlijk aan de kleine kant zal zijn. Wat zorgt voor een nóg hoger wagengewicht en niet noodzakelijk meer rijplezier.

De ontwikkelingen op het gebied van waterstof worden in de gaten gehouden, maar ook niet meer dan dat. Volgens Bentley zou het best nog eens tien jaar kunnen duren voordat waterstofaandrijving voldoende praktisch is (lees: er genoeg tankstations zijn). Er wordt door het merk eerder toekomst gezien in synthetische brandstoffen die op duurzame wijze zijn geproduceerd.

Bentley is dus niet op zoek naar vernieuwing, maar is ronduit conservatief. Dat is jammer. Als de auto’s die gebouwd worden een exorbitant prijspeil hebben, lijkt het zo lastig niet om ook wat technische hoogstandjes te kunnen bieden. Want is deze dagen eigenlijk niet ieder automerk daartoe verplicht?

Beeld: Bentley EXP 12 Speed 6e een volledig elektrische auto die de conceptfase voorlopig niet overstijgt


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.