Bentleys
Bentley Motors heeft van de Carbon Trust drie prijzen (zogenaamde Standards) gekregen voor hun reducties op het gebied van CO2, water en afval op het Crewe, Cheshire hoofdkwartier.

Hiermee voegt Bentley zich bij 11 ondernemingen — waaronder Marks & Spencer, PwC, AkzoNobel Decorative Paints en de Ierse ABP Food Group — die een drievoudige Standard van de Carbon Trust hebben ontvangen. De Carbon Trust reikt sinds 2008 certificaten uit ter erkenning van hun inzet om de CO2-uitstoot te verminderen. Het programma werd verder uitgebreid met de Water Standard en Waste Standard in 2013. Bentley ontving vorig jaar al een Water Standard; daar zijn nu de andere twee aan toegevoegd.

In de periode 2011-2013 reduceerde Bentley hun CO2-uitstoot met 16 procent ten opzichte van het aantal auto’s dat wordt geproduceerd (10.120 stuks in 2013), nam het waterverbruik af met 35,7 procent en werd de hoeveelheid afval drastisch gereduceerd.

Een belangrijke investering was de installatie van ruim 20.000 zonnepanelen op de daken van de fabriek, waarmee de CO2-uitstoot met ruim 2.500 ton per jaar vermindert en er 286.200 kWh wordt teruggegeven aan het nationale elektriciteitsnetwerk. Vorige maand bestond maar liefst 20 procent van de energiebehoeften van de fabriek uit zonne-energie.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.