VW e-Up
Die nieuwe, goedkope elektrische Volkswagen blijkt toch geen Tesla-killer te worden.

De Volkswagen e-Up wordt alweer een aantal jaren aangeboden. Zonder een enorm verkoopsucces te zijn. De auto is relatief duur en vormt daarmee allesbehalve een uitzondering, een Smart is ook niet goedkoop. Voor kleine elektrische auto’s moet fiks meer worden betaald dan voor een vergelijkbare uitvoering of een vergelijkbaar model op benzine en dat terwijl kleine auto’s horen te excelleren in goedkoop en functioneel zijn.

Maar verandering is op komst, Volkswagen heeft immers iedereen een elektrische auto voor weinig geld beloofd. De ID-reeks moet het merk blijvend veranderen. Een vanafprijs van minder dan € 20.000 en ook nog eens veelbelovende specificaties, een aanbod dat niet eenvoudigweg terzijde kan worden geschoven. Maar de vork blijkt anders in de steel te zitten. De goedkoopste elektrische Volkswagen is en blijft de e-Up; de elektrische auto die Volkswagen voor minder dan twintigduizend euro aan gaat bieden is de nieuwe generatie van de e-Up en dus geen ID-model. De auto staat evenmin op het MEB-platform, dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische aandrijving. Dat blijkt uit uitspraken die Matt Renna, vice-president van Volkswagen in Noord-Amerika tijdens de Los Angeles Motorshow heeft gedaan.

Het is ook deze VW e-Up die tegen 2020 moet debuteren. Het lijkt er sterk op dat er langer moet worden gewacht op de komst van de eerste VW ID, laat staan een hele reeks aan ID-modellen. (Via: insideevs.com)

Beeld: huidige VW e-Up


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.