Gisteren is officieel een snellaadstation voor elektrische auto’s in gebruik genomen bij de Delhaize supermarkt Arbre Ballon in Brussel. Met de ingebruikname van het snellaadstation wordt ook het nieuwe partnership tussen Nissan, Delhaize en The New Motion gevierd.

Er worden in totaal twaalf snellaadstations geplaatst bij Delhaize-winkels, verspreid door heel België. Met snelladen is het mogelijk om de batterij van een elektrische auto binnen 30 minuten tot 80% op te laden, precies de tijd die een klant nodig heeft om tegelijkertijd zijn boodschappen te doe, zo weet The New Motion slim te melden.

Range anxiety

Voor veel bestuurders van een elektrische auto is de actieradius van de auto een belangrijk gegeven. Om eventuele ‘range anxiety’ weg te nemen investeert Nissan in de uitrol van snellaadstations op strategische locaties in het Belgische wegennetwerk (een 30-tal in totaal). De snelladers reduceren de laadtijd voor batterijen van elektrische auto’s als de Nissan LEAF tot minder dan 30 minuten.

De stations zijn naast een snellaadaansluiting ook uitgerust met een normale aansluiting voor elektrische voertuigen die niet kunnen snelladen. Hierdoor kunnen alle elektrische auto’s bij Delhaize terecht om hun batterij op te laden.

Gratis

De eerste 6 maanden is het gebruik van het snellaadstation gratis voor iedere bezoeker van Delhaize. Nissan LEAF-rijders kunnen zelfs het gehele eerste jaar na installatie van het station gratis ‘tanken’. Het enige dat de bezoeker nodig heeft om het snellaadstation te kunnen gebruiken is een laadpas waarmee het station bediend kan worden.

De snelladers bij Delhaize maken deel uit van het gehele love to load netwerk van The New Motion.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.