De prijs van EV’s blijft een groot struikelblok. Er wordt beloofd dat de aanschaf goedkoper zal worden, maar tot die tijd zijn de meesten niet bereid de meerprijs te betalen.

De elektrische auto is in België nog steeds het ondergeschoven kindje. De verkoop daalt, mede door de afschaffing van belastingvermindering. Zelfs de steden en gemeenten zijn niet geïnteresseerd in de aanschaf van een EV, ook al krijgen zij hiervoor een subsidie van 30 procent voor een elektrische personenauto en maar liefst 50 procent voor een elektrische fiets of scooter. De afgelopen twee jaar hebben zij samen slechts 68 elektrische voertuigen gekocht. Waar krijgt het volk dan nog het goede voorbeeld te zien?

Uit een onderzoek van iVOX in opdracht van Bosch blijkt dat 95 procent van de 1.000 ondervraagde Belgen denkt dat de aanschaf van een EV duurder is dan een benzine- of dieselauto. 92 procent is ook niet bereid deze extra centen neer te tellen. Voor hun volgende auto kiezen de Belgen liever voor een een benzine- (41 procent) of een dieselmotor (38 procent).

Nederlanders staan wat dat betreft positiever tegenover de elektrische auto. Van de 1.000 respondenten is 82,6 procent ervan overtuigd dat een elektrische auto duurder is dan een traditionele en 89,3 procent is niet bereid deze meerkosten te betalen. Toch gelooft driekwart (75,1%) dat de komende jaren de elektrische auto steeds meer in het straatbeeld te zien zal zijn. Even doorsparen dan maar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.