VW e-Crafter
Meer volledig elektrische bezorgkilometers.

Die wonderlijk genoeg gebruikt gaan worden voor de bezorging van tv’s. Twee vragen zijn dan onvermijdelijk; zijn zoveel mensen die nog tv kijken en wordt er echt niks anders bezorgd? Er zullen wel goede redenen voor zijn. De proef met de elektrische bussen gaat van start in de plaatsen Rotterdam en Amsterdam. De routes zijn er kort en het aantal stops ligt hoog.

Ditmaal is het Coolblue dat heeft gekozen voor de VW e-Crafter. Ter bevordering van de duurzaamheid wekt het bedrijf zijn eigen energie op, het dak van het magazijn in Tilburg ligt vol met zonnepanelen. Eerder schreven we over twee andere bedrijven die deze elektrische bus van Volkswagen in gebruik hebben mogen nemen, druppelsgewijs komt het nieuws binnen.

Uiteraard komen er in stedelijk gebied steeds meer elektrische bezorgbusjes langs. PostNL rijdt bijvoorbeeld met de Renault Master ZE. Het vrij beperkte rijbereik van de gemiddelde elektrische bus lijkt geen rem te zetten op de inzet.

Hoewel een toenemend aantal busjes op de weg als gevolg van een permanente stijging van de webbestellingen noopt tot slimme oplossingen, is het geenszins verkeerd om te kiezen voor elektrische aandrijving. Voorlopig zijn de busjes nog niet verdwenen uit het straatbeeld en op deze manier gaat de luchtkwaliteit in de stad er mogelijk nog wat op vooruit, of toch zeker niet al te zeer op achteruit.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.