Kosten en flexibiliteit voeren de boventoon in het aangepaste mobiliteitsbeleid.

Leasemaatschappij ALD Automotive heeft een poll gehouden onder ruim 500 van haar klanten om een beeld te vormen van de huidige (en toekomstige) mobiliteitsbehoefte bij bedrijven. Bijna tweederde (63%) van de ondervraagden ziet de mobiliteitsbehoefte van hun medewerkers veranderen, waarbij de behoefte aan flexibiliteit, behoefte aan meer keuzevrijheid en het rijden van een kleinere (duurzamere) auto als concrete voorbeelden worden gegeven.

Terugbrengen autokilometers en nieuwe mobiliteitsconcepten

Ruim de helft (56%) van de respondenten geeft aan, dat zij zich reeds bezighoudt met alternatieve mobiliteitsconcepten naast de leaseauto, of dit in de toekomst van plan is. Het meest genoemd worden OV/mobiliteitskaarten, mobiliteitsbudgetten en een zogenaamde vakantieauto naast de reguliere auto. De poll wijst tevens uit dat bedrijven actief zullen inzetten op het terugbrengen van de zakelijke autokilometers (31%), dan wel het overweegt (33%). Voor de leasemaatschappij uit Hoofddorp een duidelijk signaal dat de zakelijke mobiliteitsbehoefte verschuift. Belangrijke aspecten daarbij zijn flexibiliteit en duurzaamheid, maar het allerbelangrijkste voor de bedrijven is kostenbesparing.

ALD newmobility

Als antwoord op de veranderingen op het gebied van zakelijke mobiliteit, lanceert ALD Automotive deze week een nieuw label ALD newmobility. Onder deze naam worden diverse vernieuwende mobiliteitsconcepten naast de leaseauto aangeboden. Al dan niet gecombineerd met advies van gespecialiseerde mobility consultants die de klantvraag kunnen beantwoorden met een concreet mobiliteitsplan. “De resultaten uit de mobiliteitspoll bevestigen onze visie op mobiliteit en de ingezette koers naar brede mobiliteit”, stelt algemeen directeur Carel Bal van ALD Automotive vast. “Het standaard leasecontract wordt meer en meer een mobiliteitspakket op maat met maximale vrije keuze”.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.