Elk jaar maken de technologische redacteuren van Time Magazine een lijst van de belangrijkste innovaties van het jaar. Dit jaar omvat die lijst 25 uitvindingen, waaronder de ‘Air Maintenance Technology’ van Goodyear, het ruimtepak NASA Z-1, de elektrische wagen Tesla Model S en indoor wolken.

Besparing aan de pomp
Goodyears ‘Air Maintenance Technology’ (AMT) helpt de optimale bandendruk aan te houden, wat aanzienlijke besparingen kan opleveren aan de pomp. Alle onderdelen van het systeem, inclusief de piepkleine pomp, worden volledig in de band ingebouwd.

“Zodra de druk in deze Goodyear-banden te laag wordt, weten ze het,” schreven de Time-redacteurs over het AMT-systeem. “Een interne drukregelaar gaat open om lucht in een pompbuisje te laten en terwijl het wiel draait, helpt het platgedrukte deel van de band de lucht van het buisje door een inlaatklep in de band te duwen.”

De ‘Air Maintenance Technology’ van Goodyear wordt momenteel ontwikkeld door Goodyear in Akron en Luxemburg en is nog niet verkrijgbaar. Met de onderscheiding bevestigt Time wat de tijdschriften Popular Mechanics en Car & Driver eerder al schreven. In oktober riep Popular Mechanics AMT al uit tot winnaar van de ‘Breakthrough Award’ en in december 2011 selecteerde Car & Driver het AMT-systeem als een van de tien ‘meest belovende toekomstige technologieën’.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.