Hindustan Ambassador
In het Indiase Delhi heeft een milieurechtbank beslist dat motorvoertuigen van 15 jaar en ouder de Indiase hoofdstad niet meer in mogen.

De milieurechtbank nam dit besluit in de hoop de uitstoot flink terug te kunnen brengen. Delhi gaat gebukt onder zware luchtvervuiling door de miljoenen auto’s, vrachtauto’s en brommers. Geschat wordt dat één op de drie motorvoertuigen die nu rondrijden in de miljoenenstad de weg af moeten. Per 1 december is het niet meer mogelijk om auto’s ouder dan 15 jaar opnieuw te registeren (verplicht in India na 15 jaar). Effectief betekent dit dat alle te oude auto’s en ander overjarig gemotoriseerd vervoer binnen enkele jaren de stad uit moeten.

Het is maar zeer de vraag in hoeverre het beleid kan worden nageleefd. Volgens The Indian Express ontbreekt het de lokale overheid aan mankracht én ruimte om de vervuilende auto’s te bekeuren en in beslag te nemen. Volgens de politie zijn er slechts genoeg agenten om foutparkeerders te beboeten. Volgens de milieurechtbank moeten weggesleepte auto’s die 15 jaar of ouder zijn dan maar worden verplaatst naar een van de verste buitenwijken van Delhi. Dan pakken ze het in Utrecht toch iets voortvarender aan…


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.