Model S
De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA heeft het onderzoek naar een dodelijk ongeval met een Tesla afgerond.

Vorig jaar mei kwam een Model S-bestuurder om het leven nadat hij op een vrachtwagen was geknald. De man maakte gebruik van het autonome rijsysteem van de Amerikaanse autofabrikant. Tesla kreeg veel kritiek te verduren in deze periode en de NHTSA startte een onderzoek naar aanleiding van het incident.

De resultaten zijn nu bekend. De NHTSA heeft geconcludeerd (PDF) dat er geen terugroepactie nodig is voor Tesla’s met Autopilot. Daarnaast maakte de organisatie bekend dat het aantal verkeersongelukken waarbij Tesla’s betrokken zijn met 40 procent is afgenomen sinds de komst van Autopilot.

Goed nieuws dus voor de Amerikaanse autofabrikant. CEO Elon Musk reageert opgelucht via Twitter. “Very positive”, noemt hij het resultaat. Ook is hij trots op het feit dat het aantal verkeersongelukken is teruggedrongen met dank aan het ontwikkelde autonome rijsysteem.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hm, als er een crash is staat het op de frontpage, maar dit goede nieuws niet. Zonde. Dit heeft ook weinig met Groen te maken, maar met technologie. Anders nieuws: https://electrek.co/2017/01/20/tesla-longest-range-car-model-s-100d-with-335-miles/

Er is nu ook een 100D.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.