Tesla Model Y
De zelfrijdende Tesla lijkt toch echt angstvallig dichterbij te komen.

De permanente ontwikkeling van de Autopilot van Tesla betekent dat de zelfrijdende auto er bijna is. Niet voor niets is het streven dat met een Tesla zonder enig ingrijpen van degene die achter het stuur zit Amerika kan worden doorkruist. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers, die overigens beter hadden kunnen zijn, blijkt dat de Autopilot een shadow mode heeft.

Dat betekent dat de auto verkeersborden en stoplichten herkent en wat wordt bevolen ook opvolgt. Er wordt gewerkt aan het algoritme. Het lijkt dus een kwestie van tijd te zijn voordat deze functies worden vrijgegeven, vooralsnog is het niet bekend wanneer dit staat te gebeuren.

Zonder enige twijfel doet volledige autonomie niet overal tegelijk haar intrede. Dat heeft te maken met de wegsituatie, die niet overal even eenduidig is, maar ook met regelgeving. (Via: teslarati.com)

Beeld: Tesla Model Y, de nog te introduceren suv-uitvoering van de Model 3


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Shadow mode is een simulatie modus waarin nieuwe functionaliteit getest wordt. Het heeft dus niets specifiek met stoplichtherkenning te maken, maar is de test modus voor alle innovatie op de weg naar autonoom rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.