Model S
Het autonome systeem van Tesla komt opnieuw slecht in het nieuws.

Een Chinese Tesla Model S-bezitter is teleurgesteld in de Amerikaanse autofabrikant nadat zijn elektrische bolide botste tegen een stilstaande auto. De aanrijding had geen ernstige impact en ging niet gepaard met een hoge snelheid, maar de Model S liep wel de nodige schade op.

De eigenaar zegt dat de Model S werd gepresenteerd als een auto met veel autonome mogelijkheden tijdens een demonstratie. Volgens hem werd er niet gesproken over het feit dat Autopilot momenteel niets meer is dan slechts een assistent tijdens het rijden. De man had zijn ogen dan ook niet op de weg toen de aanrijding plaatsvond.

Onderzoek van Tesla wees uit dat de man zijn handen niet aan het stuur had, aldus een woordvoerder van het merk tegenover Reuters. De autofabrikant noemt het dan ook een gevalletje eigen schuld. Hoewel Autopilot indrukwekkende autonome mogelijkheden heeft is het vooralsnog belangrijk om op te blijven letten en je handen aan het stuur te houden wanneer het systeem actief is. Het filmpje van de botsing kun je bekijken op Autojunk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Er zijn inderdaad filmpjes van menses die hun eigen verantwoordelijkheid niet willen dragen en daarom de schuld van hun geklungel aan Tesla geven. Doet het helaas ook goed in de media.

Er zijn ook gevallen waarin de autonome functies levens redden. Voorbeelden:

https://goo.gl/8nE4vv
http://goo.gl/41G4iG
http://goo.gl/mwihLF

Man man man.. Dan ben je toch ook een ongelofelijke knuppel dat je per se het risico wil nemen om tegen een auto (en eventueel mens) aan te rijden. Afgaande op zijn reactie omdat Tesla zegt dat het een Autopilot auto is. Waar is je gezonde verstand?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.